Home >> SmartWithFood

SmartWithFood

SmartWithFood, een spin-off van Colruyt Group, bestaat uit een multidisciplinair team dat dankzij AI en 'machine learning' bewuste voedingskeuzes kan faciliteren.

Een gezin op vijf moet etiketten controleren

"Meten is weten en als we meten wat we eten, kunnen we allemaal beter en gezonder leven", zegt het cliché. SmartWithFood is daarom een digitale bruggenbouwer tussen voeding en de consument. Wat start als een project van Colruyt Group om de beschikbare data over voedingsproducten duidelijker en transparanter met de consument te delen, wordt een volwaardige dochteronderneming die het voor retailers en de consumenten makkelijker maakt om de juiste producten, volgens ieders specifieke voedingswensen en -noden, eenvoudig in het winkelmandje te krijgen.

SmartWithFood is geëvolueerd van een consumentenapp (die vandaag al gebruikt wordt door duizenden klanten van Colruyt Group) naar een heus ‘food data science’-platform. SmartWithFood stelt haar platform internationaal ter beschikking aan retailers, brands én publishers. Ook bouwen ze aan verschillende datagerichte oplossingen, zoals een Voedingskompas.

Voedingskompas voor Bio-Planet

Zo analyseert het Voedingskompas met de toestemming van de consument zijn of haar aankoopgedrag en vergelijkt het met de voedingsdriehoek, alsook met het koopgedrag van de gemiddelde deelnemer. Het platform geeft klanten zo gepersonaliseerd voedingsadvies: klanten die toestemming geven om hun aankoopgegevens te laten analyseren, krijgen wekelijks voedingsadvies op maat voor hun gezin en kunnen zich laten begeleiden door een diëtist. Op die manier wil Bio-Planet haar klanten inzicht geven in hun eetgewoonten en helpen om bewustere voedingskeuzes te maken.

Ecosysteem uitbouwen – samen met anderen

De ultieme droom: consumenten bewust laten consumeren om zo gezonder te leven. Om dat te doen wil SmartWithFood een sterk ecosysteem uitbouwen met verschillende oplossingen en partners.

Apporto is een innitiatief van Colruyt Group
Winkelen voor elkaar

Apporto geeft via zijn app de mogelijkheid om voor elkaar te winkelen.

Kan je hulp gebruiken voor jouw boodschappen? OF wens je iemand anders te helpen met zijn boodschappen? Via de Apporto community komen jullie met elkaar in contact.

Leer hier SmartWithFood kennen via het programma "Achter de schermen".