Home >> Qineto

Qineto

Qineto ontwikkelt sinds 2014 interactieve zorgproducten gericht op o.a. fysiotherapie- en revalidatietrajecten in de zorgwereld waarbij plezier in bewegen centraal staat. Door de link te leggen tussen de game-industrie en de fysiotherapie ontwerpt Qineto producten die bijdragen aan een spoedig herstel en een gezonde levensstijl.

Qineto hecht veel waarde aan samenwerking met zorgorganisaties en zorgprofessionals. Deze vorm van samenwerking heeft geleid tot het unieke interactieve zorgproduct, Qbi. Qineto introduceerde Qbi halverwege 2017 in Nederland en Qbi kreeg veel media-aandacht. Sindsdien groeide de naamsbekendheid van Qbi in rap tempo en is Qbi verkrijgbaar in Nederland en Belgiƫ.

Qbi is ontworpen om mensen op een laagdrempelige en speelse wijze uit te dagen te bewegen. Qbi maakt het mogelijk een echte bal, een robotbal, over de vloer te besturen zonder deze aan te raken en heeft daardoor direct de aandacht. Met de robotbal kunnen onbeperkt lichaamsoefeningen worden uitgevoerd door middel van spel of gerichte beweegtherapie. Qbi wordt breed ingezet binnen de zorgwereld bijvoorbeeld binnen de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en jeugdzorg. De lichaamsoefeningen met Qbi worden onder andere toegepast in de fysiotherapie (voor o.a. balansoefeningen) en revalidatiezorg, individueel voor onder andere cognitieve beweegtherapie, maar ook in groepsverband bij activiteitenprogrammaā€™s waarin bewegen centraal staat.