Home >> Project >> Pee-post

Pee-post

Innovatief en gebruiksvriendelijk device geschikt voor gestandaardiseerde afname van eerste fractie urine en geoptimaliseerd voor post-verzending

Wanneer iemand een SOA (seksueel overdraagbare aandoening) denkt te hebben opgelopen, zijn er vaak stigma’s en barrières waardoor de persoon in kwestie zich niet laat testen, maar ernstige consequenties als onvruchtbaarheid tot gevolg. Verschillende laboratoria en SOA klinieken in Vlaanderen en Nederland zetten een online platform op. Hierbij wordt een zelfafname kit naar de patiënt thuis gestuurd. Na staalafname wordt deze geretourneerd naar het (gecertificeerde) labo. Deze labo’s bieden tevens een goede terugkoppeling naar behandeling aan.
Eerste fractie urine (eerste 20 ml van de plas) wordt steeds vaker aangewend voor de detectie van SOAs. Eerste fractie urine in een potje opvangen is lastig: zowel het mikken als het stoppen van de plas na de eerste fractie wordt als lastig ervaren.  Novosanis’ Colli-Pee is uniek als device voor gestandaardiseerde en gegarandeerde zelfafname van eerste fractie urine. 

Happy Aging zoekt vrijwilligers tussen 18 en 45 jaar die de Colli-Pee in de thuissituatie willen uitproberen. Zo werk je mee aan de zorg van morgen! 

We sturen je na aanmelding een postpakketje met de Colli-Pee en een gebruikersinstructie. Na een urine-afname in je eigen thuisomgeving, stuur je het kleine urinestaal via de post naar het labo. Uiteraard voeren we geen analyses uit op jouw materiaal! Wel bevragen we achteraf jouw ervaringen via een online vragenlijst.

Doe je mee? Vraag direct jouw testpakketje aan.

Meer info en de toestemmingsverklaring vind je hier

 

Projectdetails

Looptijd: 
1 Maart 2017 - 1 December 2019
Partners: 
Happy Aging Proeftuin, Expertisecentrum Innovatieve Zorg en Technologie, Novosanis