Home >> Over Happy Aging

Over Happy Aging

In 2008 bundelen enkele bedrijfsleiders, academici en vooraanstaande experts uit de zorg hun krachten: ze richten een onafhankelijk platform op om d.m.v. innovatie meer ondernemerschap en meer kwaliteitsvolle zorg te promoten. Onder leiding van haar gedelegeerd bestuurder professor Piet Stinissen, decaan van de Faculteit Geneeskunde en Levenswetenschappen aan de Universiteit Hasselt, groeit Happy Aging uit tot een inspirerende ledenorganisatie. Vanuit de health & care incubator op de Universitaire Campus geeft Happy Aging vorm aan de toekomst.

Mis onze nieuwsbrief niet!

We sturen je 1 keer per maand een e-mail met inspirerend nieuws.

Inschrijven

Onze community

Experts

Ouderen, mantelzorgers en zorgverleners: het zijn dé enige echte experts in happy aging. Zij werken actief met ons mee in een real-life testomgeving. Dat gaat van brainstormsessies en interviews tot allerlei praktijktesten voor nieuwe (hoogtechnologische) producten en diensten.

Members

Samen met bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en beleidsmakers lanceren we nieuwe ideeën, testen we welke innovaties echt meerwaarde bieden én organiseren we inspirerende activiteiten. Dit allemaal om ouderen kwaliteitsvol, veilig en betaalbaar langer thuis te laten wonen.

Partners

Aging2.0 in Silicon Valley, het Zweedse Medicon Village of, dichter bij huis, VLAIO, Flanders Care en Limburg Startup: met sterke partnerships bouwen we aan een uitgebreid netwerk over heel de wereld. Een netwerk waar onze members hun voordeel uithalen.

 

Onze community

Visie en missie

Visie en missie
De som van al deze delen is … happy aging.
Vanuit de Euregio bouwen aan een internationaal ecosysteem van stakeholders om gebruiksgerichte innovaties in de ouderenzorg (preventie, geïntegreerde zorg en welzijn) te versnellen en zo bij te dragen tot meer bedrijvigheid en kwaliteitsvolle zorg.

Inspirators

Elk schip heeft stuurmannen en -vrouwen nodig: experts met een visie, met ervaring en met engagement. Deze inspirators bepalen de koers van Happy Aging en helpen de ambitieuze toekomstplannen te ontplooien.

Inspirators:

 • Piet Stinissen en team
 • Advisory board
 • Raad van bestuur:
  • Jaak Rutten: CEO C-power en voorzitter RvB
  • Piet Stinissen: decaan faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen Universiteit Hasselt & gedelegeerd bestuurder LTV
  • Mark Decat: CEO Indigo Care, lid RvB
  • Bert Op’t Eijnde: professor revalidatiewetenschappen en kinesitherapie Universiteit Hasselt, lid RvB
  • Erik Gerits: gedeputeerde economie provincie Limburg, lid RvB
  • Frank Zwerts: directeur Locate in Limburg, lid RvB
  • Ruben Lemmens: directeur VKW Limburg, lid RvB
  • Yves Breysem: algemeen directeur Jessa Ziekenhuis, ondervoorzitter RvB Hospilim Plus, lid RvB
  • Dr. Johan Vandervelden: voorzitter Listel, lid RvB

Enkele cijfers

 

Happy Aging: cijfers

Bioville

BioVille biedt aan Health & Care starters en groeiende bedrijven een flexibele, all-in dienstenovereenkomst bestaande uit een unieke combinatie van hoogwaardige infrastructuur en aangepaste services.

BioVille omvat een community met 3 gebouwen:

 1. De Early-development vleugel is de perfecte habitat voor jonge, startende initiatiefnemers en bestaat uit kleine kantoren en labo’s
 2. De Late-development De Late-development vleugel is gericht op jonge bedrijven in ontwikkeling, met modules bestaande uit kantoor- en laboruimten
 3. De accelerator kan ondersteuning bieden aan meer mature bedrijven met specifieke noden aan grotere modules die ingericht kunnen worden met een op maat gemaakte mix van kantoren, labo’s of cleanrooms. Binnen deze accelerator bevindt zich ook de Care-hub, een dynamische cluster van bedrijven die innoveren in de groeiende zorgmarkt
  Als bewoner beschikt je zo over de mogelijkheid om kostenefficiënt en laagdrempelig in te pluggen in de volledige waardeketen van Health & Care onderzoek, gaande van ontwikkeling, kleinschalige productie tot en met commercialisering.

BioVille creëert een professionele omgeving en is actief in het stimuleren van een Health & Care community, ondermeer door het organiseren van events in samenwerking met de clusterorganisatie LifeTechValley.

Happy Aging Day 2017

Op 24 mei 2017 organiseerde de bruisende Happy Aging community voor de tweede maal haar Happy Aging Day en dit in samenwerking met internationale partner uit San Francisco, Aging2.0.

Een dag met tal van inspirerende en internationale topsprekers, een spannende wedstrijd én een gezellige netwerkreceptie.

Meer dan 240 ouderen, bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen en beleidsmakers ontdekten hoe ouder worden best vernieuwend is.

Schrijf je in op de Happy Aging nieuwsbrief en hou onze website in de gaten voor alle details.

Inschrijven voor onze nieuwsbrief 

 

Happy Aging Day 2016

Het team

Piet Stinissen
Piet Stinissen
Gedelegeerd bestuurder
Bianca Ceccarelli
Bianca Ceccarelli
Project manager
Laura Visconti
Laura Visconti
Project manager
Judith Urlinhs
Judith Urlings
Community Manager Zorgproeftuin

happy aging over ons