Home >> Nir Barzilai

Nir Barzilai

Topwetenschapper Nir Barzilai vertelt jou in 1 minuut waarom jij zeker niet mag ontbreken op #happyagingday2018

How to die young at a very old age?!

Dr. Nir Barzilai, is wereldwijd een top tien wetenschapper op het gebied van ‘longevity’! Hij is gekend voor zijn onderzoek naar de biologie en genetica van veroudering met  focus op uitzonderlijke levensduur. Wat als mensen 100 jaar en ouder kunnen worden en toch gezond, actief en betrokken zijn?

Hij leidt het Longevity Genes Project, een genetisch onderzoek naar meer dan 600 families honderdjarigen en hun kinderen en ontdekte verschillende "levensduurgenen". Deze genen lijken honderdjarigen te beschermen tegen belangrijke ouderdomsziekten, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes type 2 en dementie.

Hij is de oprichter en directeur van het Institute for Aging Research aan het Albert Einstein College of Medicine (New York), één van de NIH Centers of Excellence in de Basic Biology of Aging, en van het Paul F. Glenn Center for the Biology of Human Aging Research.

Hij is medeoprichter van CohBar, Inc., een biotech bedrijf dat therapieën ontwikkelt om ouderdomsgerelateerde aandoeningen te behandelen.