Happy Aging Day 2018

Op 18 oktober 2018 was het opnieuw zover! Tijdens de derde editie van onze Happy Aging Day stonden opnieuw innovaties in de gezondheidszorg in de spotlights.

Kijk samen met ons nog eens terug op de (inter)nationale topsprekers, de bloeiende innovatiemarkt én naar de ondernemingen die op deze hoogdag in de prijzen vielen

Bekijk hier de foto´s

Home >> Nieuws >> Tweede oproep tot samenwerkingsprojecten in de zorgsector

Tweede oproep tot samenwerkingsprojecten in de zorgsector

Datum: 
22 januari 2018


                           

Technology in Healthcare Education (THE!) is een Euregio Maas-Rijn-project waarin zorg, techniek en business sterk verweven zijn in een Euregionale samenwerking.

Lever jouw case aan en krijg de kans om innovatieve realisaties te creëren in samenwerking met studenten, onderzoekers en docenten.

In de Euregio zijn heel wat bedrijven actief in het ontwikkelen, installeren en onderhouden van producten of processen die in de zorg worden toegepast. Daarnaast zijn er ook veel knelpuntvacatures. THE! is een multidisciplinaire samenwerking tussen onderwijs, bedrijven en zorginstellingen, waarbij studenten worden opgeleid voor de zorg van de toekomst. Binnen het project THE! doen we daarom een oproep naar projecten waarin studenten, docenten en onderzoekers kunnen werken aan reële noden uit de zorg en hiervoor samen met de bedrijfswereld innovatieve oplossingen bieden.

Als bedrijf krijg je de kans om een technologische innovatie te ontwikkelen vanuit een multidisciplinair kader (zorg, technologie, management, design). Heb je als bedrijf een zorgvraag waarbij technologische knowhow vereist is of wil je jouw productengamma uitbreiden, dan kan je bij ons terecht. De partners betrokken in dit Euregionale project hebben de nodige ervaring in zorgtechnologie en opleiding. Zij staan klaar om samen met jou nieuwe oplossingen uit te werken voor gekende en nieuwe problemen in de zorg.

Criteria die gehanteerd worden om voor jouw probleem een oplossing te bieden

  • Multidisciplinair: Studententeams uit verschillende disciplines zullen Euregionaal samenwerken om innovatieve, globale oplossingen te realiseren. Hierbij komen verschillende expertises (zorg, welzijn, technologie, management, design) aan bod.
  • Technologisch: Technologische, innovatieve realisaties met als doel het beantwoorden aan en oplossen van noden uit de zorg.
  • Innovatief: De voorgestelde oplossing is uniek. Ze is nieuw in vorm en toepassing en heeft een meerwaarde t.o.v. andere soortgelijke oplossingen.
  • User centered design: Innovatieve oplossingen worden ontwikkeld in samenspraak met de verschillende eindgebruikers.
  • Grensoverschrijdend: Betrokken partners, hogeschoolstudenten en leerlingen uit het secundair onderwijs werken Euregionaal samen. Dit betekent niet enkel een meerwaarde voor de betrokken scholen en hogescholen, opleiders en docenten, maar biedt betrokken bedrijven en zorginstellingen grensoverschrijdende expertise en de mogelijkheid om grensoverschrijdend samen te werken en zich te profileren.

Een project indienen?
Mis deze unieke kans niet en dien jouw case in vóór 9 maart 2018

Klik hier om​ een project in te dienen.

Partners in dit programma: