Home >> Nieuws >> Proeftuinen CrossCare leren voor Wave 5+ alles over SHINE-methodiek

Proeftuinen CrossCare leren voor Wave 5+ alles over SHINE-methodiek

Datum: 
19 maart 2019

Op dinsdag 19 maart kwamen alle proeftuinen van CrossCare samen in Turnhout om meer te leren over de SHINE-methode (‘Shared value creation in the Healthcare economy through INtegrated business modEls’). Deze methodiek vormt de basis voor de consortia die in het kader van Wave 5+ tussen zorgorganisaties en KMO/MKB gevormd zullen worden. De training werd verzorgd door Inge Taillieu, Coördinator Zorgeconomie – Fabrieken voor de Toekomst bij POM West-Vlaanderen.

SHINE wil binnen de zorgeconomie nieuwe bedrijfsmodellen creëren met publieke instellingen en bedrijven, spin off realiseren bij de zorgactoren en een langdurige samenwerking opzetten tussen verschillende Europese regio’s, gebaseerd op slimme specialisatie strategieën. Zo ontstaan win-win-situaties voor alle actoren in het ecosysteem zorgeconomie. Voor CrossCare heeft dit toegevoegde waarde omdat in Wave 5+ consortia ontstaan tussen verschillende actoren; zowel zorgorganisaties als KMO/MKB zullen nauw samenwerken.

Tijdens de training werden de proeftuinen wegwijs gemaakt in de methodiek. Er werd meer geleerd over de belangrijke termen en onderdelen, het ontstaan en uiteraard het doel van de methodiek. Daarnaast is er met elkaar gekeken hoe de SHINE-methode van toegevoegde waarde kan zijn voor CrossCare en op welke manier het wordt toegepast binnen het project.