Home >> Nieuws >> Pitch please: Happy Aging én eindgebruikers coachen en bepalen mee winnaar: Hassovatief!

Pitch please: Happy Aging én eindgebruikers coachen en bepalen mee winnaar: Hassovatief!

Datum: 
20 februari 2017

De stad Hasselt, Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL gaan van start met 'Pitch Please', een project waar jongeren tussen 18 en 25 jaar worden uitgedaagd tot meer ondernemingszin. Zaterdag verzamelden in Diepenbeek zo’n 60 studenten van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL voor het evenement Pitch Please. Hierbij werden studenten uit allerlei richtingen in groepjes verdeeld, waarna ze een hele dag lang de tijd kregen om een ondernemend idee (o.a. m.b.t. eenzaamheid, mobiliteit, kloof tussen jongeren en ouderen dichten) uit te werken tot een economisch (en sociaal) project. Een uitgebreid team van professionele coaches en adviseurs van onder meer Microsoft Innovation Center, Senior Consultants Vlaanderen en Happy Aging stond hen bij met raad en daad. Twee Happy Aging proeftuinambassadeurs, Fernand Tielens en Lieve Jordens, daagden de jongeren uit om hun idee en plan zo realistisch mogelijk af te stemmen op de behoeften van de ouderen.
Het eindresultaat was een pitch van hun project, die moest beoordeeld worden door een deskundige jury, o.a. Happy Aging directeur Ingrid Lieten, ondernemer Inge Geerdens en maakte hiervan deel uit. Als winnaar kwam het team Hassovatief van de studenten Kobe Kellens (Industrieel Ingenieur, UHasselt), Arno Vandersmissen (Industrieel Ingenieur, UHasselt), Tom Marchand (Wiskunde, UHasselt) en Dries Kerkhofs (Marketing-Comunicatie, PXL) uit de bus. Ze hebben het idee opgevat om een platform te ontwikkelen waarop ouderen hulp kunnen vragen om allerlei klusjes uit te voeren zoals gras maaien of boodschappen doen. Studenten kunnen vervolgens via een app hun belangstelling laten blijken om deze taken uit te voeren. Het systeem wordt praktisch uitgewerkt, zodat facturatie, verzekeringen, arbeidsuren, enzovoort, wettelijk zijn afgedekt.

Het winnende team kreeg van Cegeka een cheque van 400 euro, een Play More-pakket van Telenet en mag het project gaan voorstellen aan het schepencollege van Hasselt.

Lees hier meer.