Home >> Nieuws >> In4care en Happy Aging slaan handen in elkaar

In4care en Happy Aging slaan handen in elkaar

Datum: 
16 oktober 2019

Innovatie als antwoord op vergrijzing
In4care en Happy Aging slaan handen in elkaar

In4care wil uitgroeien tot één aanspreekpunt voor iedereen die wil innoveren in zorg en welzijn. Vanaf 1 januari 2020 integreren ook de activiteiten en de proeftuinwerking van Happy Aging in In4care. “Door de sectorspecifieke expertise rond ouderenzorg in te bedden in een grootschaliger zorgnetwerk met internationale ambities, willen we de versnippering in het zorglandschap tegengaan. Met gebundelde krachten kunnen we nog meer impact creëren”, zegt Rudy Maertens, voorzitter van In4care vzw.

ONE-STOP-SHOP VOOR ZORGINNOVATIE
“Er is heel wat versnippering, zowel in de zorgsector zelf als op vlak van innovatie. stelt Nico De fauw, ceo van In4care. “Voor zorgactoren, bedrijven, overheden en kennisinstellingen is het niet altijd even makkelijk om door het bos de bomen te zien, met de juiste mensen op het juiste moment in contact te komen, om beloftevolle innovaties te vinden, uit te testen en in de praktijk te brengen. In4care wil alle actoren samenbrengen en uitgroeien tot een one-stop-shop voor iedereen die bezig is met zorginnovatie. De integratie van Happy Aging is een mooie stap voorwaarts in dat verhaal. Door de sectorspecifieke expertise van Happy Aging rond ouderenzorg in te bedden in een breder zorgnetwerk, winnen we aan expertise, slag- en daadkracht. Samen kunnen we ervoor zorgen dat beloftevolle innovaties sneller geïmplementeerd worden en bij de zorggebruikers raken.”

HEFBOOM VOOR SUCCES
Happy Aging groeide de voorbije jaren uit tot een referentie in zorginnovaties rond gezond ouder worden. Vanuit de Limburgse health & care incubator BioVille brengt Happy Aging bedrijven, zorgorganisaties, kennisinstellingen, beleidsmakers, eindgebruikers en internationale partners samen rond innovatie in de ouderenzorg. “Met onze zorgproeftuin maken we het verschil voor talrijke jonge bedrijven zoals Fibricheck die hun innovaties willen versterken, uittesten bij hun eindgebruikers en valideren. Daarmee creëren we waardevolle hefbomen voor succes. En dat willen we ook in de toekomst blijven doen. De merknaam Happy Aging blijft ook bestaan voor alles wat vanuit In4care georganiseerd wordt rond ouderenzorg, maar vanuit dit grotere zorgnetwerk kunnen we de expertise die we in onze provincie rond ouderenzorginnovatie opbouwden, nog sterker verankeren en verder uitrollen naar Vlaanderen en Brussel”, onderstreept prof. dr. Piet Stinissen (UHasselt), gedelegeerd bestuurder van Happy Aging.

KLAAR VOOR DE VOLGENDE VERSNELLING
“Limburg investeerde de voorbije jaren fors in zorginnovatie. En die inspanningen hebben gerendeerd. Het is mooi dat de successen van Happy Aging ook buiten onze provinciegrenzen inspireren. Nu zijn we klaar om een versnelling hoger te schakelen. Door de expertise die we in onze regio ontwikkelden, breder in te bedden in een groter netwerk, creëren we nog meer kansen op duurzame zorginnovatie”, zegt Tom Vandeput, gedeputeerde provinciebestuur Limburg.

OVER HAPPY AGING – www.happyaging.be
Happy Aging werd -met ondersteuning van provincie Limburg, UHasselt en VKW Limburg- opgericht om Limburgse lifesciences en healthcare-sector in de provincie Limburg te versterken. Het clusterplaform telt meer dan 100 leden en brengt de volledige zorgketen bij elkaar om innovatie in de zorg te stimuleren. Kennisinstellingen, zorgorganisaties, beleidsmakers, bedrijven, eindgebruikers en internationale partners vinden er elkaar.
Vanuit de Limburgse health & care incubator BioVille geeft Happy Aging een boost aan gebruiksgerichte innovaties in de ouderenzorg door het initiëren van boeiende samenwerkingen en de organisatie van inspirerende events. Met haar proeftuin faciliteert Happy Aging een interactieve real-life testomgeving voor bedrijven en (zorg)organisaties die een vernieuwend antwoord willen bieden op de huidige en toekomstige noden van ouderen en zorgprofessionals.

OVER IN4CARE – www.in4care.be
In4care is een ledenorganisatie die zorgactoren en bedrijven samenbrengt rond zorginnovaties die onze gezondheidszorg kunnen verbeteren. Binnen In4care vinden
mensen en organisaties elkaar om ervaringen uit te wisselen en op de hoogte te blijven van betekenisvolle evoluties en innovaties in zorg en welzijn. In4care kent een razendsnelle groei en telt intussen meer dan 240 zorgleden en bedrijfsleden. De netwerkorganisatie maakte de voorbije jaren indruk door het initiëren van heel wat samenwerkingen, de organisatie van events en de ontwikkeling van eigen formats als Inspire Healthcare, de Pilot tables en DEBBI (Digital Experience Box By In4care).