Home >> Nieuws >> Hilde Adamczak laureaat Senior Cera Award 2019

Hilde Adamczak laureaat Senior Cera Award 2019

Datum: 
18 oktober 2019

Genk, 18 oktober 2019

 

Op het Cera Award event in Leuven werd de winnaar bekend gemaakt van de online verkiezing voor de Senior Cera Award 2019. Hilde Adamczak, manager van de welzijnssite Portavida, was de laureaat. Ze volgt wiskundige aan de VUB Ann Dooms op.

De Senior Cera Award is een prijs die erkenning wil geven aan een persoon binnen een social profit-organisatie, voor zijn of haar bijdrage aan een inclusievere en duurzamere samenleving. Hilde Adamczak brengt de award mee naar Genk.

Hilde is manager van de Genkse welzijnssite Portavida, en beleidsmatig coördinator van vzw Menos, die begeleiding biedt aan personen met (jong-)dementie. Ze zetelt ook in de proeftuinmeetings van Happy Aging , waar ze een actieve rol heeft bij de ontwikkeling van innovatieprojecten en producten in de zorg.

Ria Grondelaers, schepen van Sociaal Welzijn: “We zijn bijzonder fier dat Hilde deze prijs in de wacht heeft gesleept. Het is een mooie erkenning voor haar werk op de verschillende domeinen waar ze actief is. Hilde is steeds op zoek naar verbindingen om maatschappelijke en economische impact te realiseren. Op welzijnssite Portavida slaagt ze er steeds in om verbindingen te creëren over de organisatiegrenzen heen en zo kruisbestuiving tot stand te brengen.”

Hilde Adamczak is campusmanager bij Portavida, de welzijnssite in Genk, en beleidsmatig coördinator van vzw Menos, een zorgketen voor ouderen met een psychische kwetsbaarheid en hun mantelzorgers. Tijdens haar studies sociologie koos ze voor een specialisatie in gezin, bevolking en gezondheidszorg. Ook nu nog ligt haar focus op personen met jongdementie en hun mantelzorgers. Stad Genk is medeoprichter van de proeftuin en al jaren trouwe bondgenoot en wordt vertegenwoordigd door Hilde A. en Michel Bortels. Ze heeft vooral een actieve rol bij twee projecten; Otium Care, een zorgzetel ontwikkeld door de firma Mecam door middel van cocreatie met zorgverleners en ouderen, en Snoezle, een mobiele oplossing voor het snoezelen in de vorm van een tentje met een bedrukte afbeelding en een geluids- en lichtmodule. Voor Hilde is ‘verbinding’ hét sleutelwoord voor de ontwikkeling van innovatieve maatschappelijke toepassingen van techniek en wetenschap.

 

Bekijk hier haar filmpje.