Home >> Nieuws >> Health ProspectING studie: ontdek de uitdagingen en kansen van de integratie van de zorg in België

Health ProspectING studie: ontdek de uitdagingen en kansen van de integratie van de zorg in België

Datum: 
2 april 2019

Voor het derde jaar op rij voerde onze strategisch partner ING een studie uit i.s.m. Antares Consulting, nl. Health ProspectING 2019.

De gezondheidszorg blijft zoals we weten een heel belangrijk aspect in het beantwoorden van de behoeftes van onze medeburgers. De vergrijzing en de ontwikkeling van chronische en aanverwante ziektes dwingen beleidsmakers om de organisatie van de zorgsector te herzien. De medische vooruitgang en technologische evolutie verplichten alle spelers om onophoudelijk te hervormen. Budgettaire en regulerende beperkingen blijven een grote druk uitoefenen op het zorgsysteem, zowel op het voortraject als het natraject van de patiënt.

Al deze onderwerpen werden onderzocht in de editie van 2019 van Health ProspectING. Ze zijn geclusterd rond het centrale thema : de integratie en de continuïteit van de zorg tussen ziekenhuizen en hun partners van de gezondheidszorg. Dat thema, dat behoort tot het hart van de hervorming van Europese en Belgische ziekenhuissector, is een essentiële voorwaarde voor een relevante behandeling van de patiënt.

De studie brengt actuele denkpistes ter sprake, onderzoekt oplossingen uit een aantal landen en toont mogelijkheden die een inspiratie kunnen zijn voor ons land.

Benieuwd naar de resultaten van deze studie? 

► Lees hier de volledige studie.