Home >> Nieuws >> EIT Health oproep: Proof of Concept & HeadStart award

EIT Health oproep: Proof of Concept & HeadStart award

Datum: 
17 november 2017

Vierde oproep EIT Health "Proof of Concept" & "Head Start funding" awards voor deelnemers uit België en Nederland

EIT Health bestaat uit meer dan 150 ledenorganisaties (www.eithealth.eu) die de mogelijkheid van Europe vergroot om te innoveren en dit door jong ondernemend talent te voeden en nieuwe ideeën in health en care te ondersteunen. De EIT Health partners zijn georganiseerd in 7 Co-Location Centra (CLCs). De Belgisch-Nederlandse CLC ondersteunt activiteiten in deze twee landen en is nu op zoek naar "Proof of Concept" en "HeadStart" projecten. Aanmeldingen van bedrijven die gevestigd zijn in België en Nederland zullen aanvaard worden, indien zij minder dan 50 werknemers hebben en een relatie hebben met één van de EIT Health partners. 

Het doel van deze subsidie is om marktintroductie te versnellen en nieuwe economische activiteit te creeëren. Succesvolle voorstellen zullen duidelijk aangeven hoe zij de financiële middelen zullen inzetten om de weg naar de markt te kunnen versnellen. De maximum prijs te winnen in de categorie "Proof of Concept" is 25k €, voor "HeadStart" projecten bedraagt het maximum 50k €. In deze 4e oproep is er 150k € ter beschikking voor de beste voorstellen in beide categorieën. De call werd geopend op 17 november en aanmeldingen kunnen ingediend worden t.e.m. 30 november (middernacht). Bedrijven kunnen slechts 1x/jaar deelnemen, dus bedrijven die al in de 3e ronde hebben deelgenomen, komen niet in aanmerking om ook in deze rond opnieuw aan te melden. 

 

Lees deze en deze informatie zorgvuldig voor je je aanmeldt. Enkel aanmeldingen die via het digitaal platform werden ingediend zullen worden geëvalueerd. Ter voorbereiding kan je alvast dit pdf formaat gebruiken om je aanmelding offline voor te bereiden.

Veel succes met de aanmeldingen,

Menno Kok

 

EIT Health België & Nederland

1De EIT Health België-Nederland leden bestaan uit: Achmea, AZ Maastricht, Barco, Erasmus MC, Eurapco (Switserland),, iMEC, KU Leuven, LAVA, LUMC, Philips, TNO, TU Delft, TU/e, Univ. of Gent, Univ. of Groningen, Univ. of Maastricht, UMCG and YesDelft