Home >> Nieuws >> Balthazar Award mag in de prijzenkast bij Mecam & nominatie voor Daan van Otium Care

Balthazar Award mag in de prijzenkast bij Mecam & nominatie voor Daan van Otium Care

Datum: 
8 november 2018

Balthazar Award in prijzenkast van Mecam

Niet alleen Veldeman uit Opglabbeek is in de prijzen gevallen tijdens de Internationale Meubelbeurs van Brussel. Ook collega en zitmeubelproducent Mecam uit Dilsen-Stokkem – meer bepaald de designafdeling Moome – sleept een Balthazar Award in de wacht. Het ontwerp ‘Lucie’ van de jonge ontwerpster Tessa Lauwaert kreeg er de ‘Love at first sight’ award.

Carl Meers, neef van medestichter Raymond Meers van Mecam, is apetrots. Tien jaar geleden richtte hij de designtak Indera binnen de groep Mecam op. Die was in 2012 meteen goed voor een prestigieuze Henri Van de Velde Award. Indera situeert zich op een specifieke plaats in het designsegment met zijn personaliseerbare zitbanken, te vinden in de betere speciaalzaak. Daarvoor werkt Indera samen met verschillende, meestal Vlaamde ontwerpers.

Moome

Vijf jaar geleden riep Indera-CEO Carl Meers ook Moome in het leven. “Moome ontwerpt eerder compacte en betaalbare zitmeubels en richt zich op een jongere publiek”, legt Carl Meers uit. Het is voor het ontwerp ‘Lucie’ van Moome dat de vakjury van de Internationale Meubelbeurs meteen overstag ging en de ‘Love at first sight’ award toekende. “Lucie is een aantrekkelijke, vrouwelijke designbank met bijzondere details zoals de eigenwijze pootjes en de bijzonder gestoffeerde ronding erboven. Strak en rank van buiten, zacht en nonchalant van binnen”, aldus de jury in zijn rapport.

Design

“Eigenlijk is het de prijs voor het mooiste design”, zegt Carl Meers. “Lucia draagt de handtekening van Tessa Lauwaert, één van onze eigen jonge ontwerpers. En daar ben ik bijzonder trots op. Tessa weet in sofa Lucie verschillende kleuren, vormen en texturen tot een harmonieus en vrouwelijk geheel te combineren. Een zalige ‘plofbank’.” Lucie kan overigens volledig naar wens worden samengesteld en is verkrijgbaar in diverse maten en opstellingen. Het familiebedrijf Mecam is sinds 1978 uitgegroeid tot de grootste producent van beklede zitmeubelen van de Benelux. Het bedrijf in Dilsen-Stokkem heeft de productie volledig in eigen handen en stelt in totaal zo’n 230 mensen te werk.

Bron: HBVL

Nominatie voor Daan van Otium Care

Daarnaast werd Otium Care, dochter van de Mecam Group, ook genomineerd met hun eigen ontwerp, Daan. Otium Care ontwerpt relaxzetels die tegelijk huiselijk en comfortabel aanvoelen en ook voldoen aan alle eisen vanuit de zorgmarkt. Elke relaxzetel wordt in eigen huis gemaakt, waarbij vakmanschap en design hand in hand lopen met een ver doorgedreven ontwikkelingszin. Met DAAN gaat Otium Care nog een stap verder. DAAN is de allereerste elegante geriatrische relax die modulair is opgebouwd.

Je kiest tussen twee verschillende ruggen, die je zelf onderling kan verwisselen. De verschillende ruggen volgen de golving van je rug, waardoor het aangenaam en zacht zitten is. De ene rug heeft een minimale kuipvorming, zonder naden, voor extra hygiëne. De andere rug heeft een meer uitgesproken kuipvorming, waarbij zijdelingse steunoren zijn toegevoegd om indommelen te ondersteunen. De volledige kuip wordt vervolgens op een elegant metalen 5-pootsonderstel gemonteerd met grotere wielen, die het verrijden en verplaatsen vergemakkelijken. Vervolgens kan DAAN aangevuld worden met een hele reeks accessoires die voor een efficiënt gebruik zorgen door diverse gebruikersgroepen. Denk aan een duwbeugel, voetenplank, hoog-laag armen, eettablet of koffietafeltje enz … De mogelijkheden zijn legio, gezien ontwerpen in eigen huis plaatsvinden. De opbouw van DAAN oogt aangenaam en uitnodigend voor de zorgvrager en is ergonomisch en intuïtief bedienbaar door de zorgverlener waardoor hij een echte meerwaarde is gezien hij kan ingezet worden in de verschillende levensfasen van de gebruiker. In eerste instantie wordt DAAN in een manuele versie aangeboden. Electrische versies volgen later.

Praktisch:

DAAN is verkrijgbaar in een brede waaier van zorgbestendige stoffen en -kunstleders.

Bijkomende informatie? Neem contact op met Christel@otiumcare.be.